KMÜ'DEN ERKEN BAYRAMLAŞMA

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma bayram öncesi yapıldı. Amfi Tiyatro'da yapılan bayramlaşma programına Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dursun Odabaş, Prof. Dr. Hüseyin Muşmal ve Prof. Dr. Murat Ertekin, Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Göktekin, Fakülte Dekanları Yüksek Okul müdürleri daire başkanları, üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı.

Amfi Tiyatro'da üniversite personeli ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Namık Ak, kendilerinin bayramını tebrik ederek tüm KMÜ ailesine iyi bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.

"Kurban, bir arınma şeklidir"

Kurban'ın 'kendini adamak' demek olduğunu hatırlatan Rektör Namık Ak, kurban hadisesinin tarihî temellerine dikkat çekerek Hz. İbrahim, İsmail ve Hacer'in gösterdiği teslimiyetin önemine değindi ve "Bu teslimiyetin nişanesi olarak Allah tarafından gönderilen koç kurban edilmektedir." dedi.

"Kurban, içimizdeki kötülüklerden iyiliklere atlama yoludur; bir arınma şeklidir." diyen Rektör Namık Ak, sözlerine şöyle devam etti: "Milletçe her günümüz bayram olsun. Bütün meşum ve menfur hadiselerden uzak, hep birlikte kenetlenerek güzel günler yaşamamızı diliyorum. Maalesef hainler çok; ancak bizim başka vatanımız yok. Biz tarih boyu hep başkalarına ensarlık yapan bir milletiz. Bu, bizim genetik kodlarımızda var. Her birinize ailelerinizle, sevdiklerinizle birlikte tüm kötülüklerden uzak, huzurlu bir bayram temenni ediyorum." dedi 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Kurban Bayramı dolayısıyla da ayrıca bir de mesaj yayımladı. Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Temelleri Hz. İbrahim'in Allah'tan bir evlat dileyerek karşılığında onu kendisine kurban edeceği sözünü vermesi hadisesine dayanan kurban; bir adanmışlık, teslimiyet, kararlılık ve vefa durumudur.

İnsanın Allah'a verdiği sağlam sözün yerine getirilmesinin nişanesi olarak kesilen kurban, aynı zamanda günahlardan ve eziyetlerden arınma şeklidir; kul'un Allah ile olan bağının güçlendirilmesi ve itikadının sağlamlaştırılmasıdır.  

Pek çok dinde ve kültürde yeri olan ancak İslamiyet ile birlikte yeniden aslına uygun şekilde insanoğluna hatırlatılan kurban, yüzyıllardır İslam aleminde bir bayram olarak kutlanmaktadır. Kurban Bayramı, onun manasını yeterince anlayalım ya da anlamayalım, toplumda dayanışmanın, yardımlaşmanın, birlikte yeyip içerek hoş sohbette bulunmanın, başkalarını maddi ve manevi olarak gözetmenin adı olduğu gibi Allah ile insan arasındaki bağın da en görünür hallerinden biridir.

Kurban Bayramı vesilesiyle, ülkemizin ve tüm insanlığın daha müreffeh, daha barış dolu ve sağlıklı günlere erişmesi temennisiyle, başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mensuplarının, Karamanlı hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor; sevdikleriyle birlikte huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir bayram geçirmelerini diliyorum.”