• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Karaman Nöbetçi Eczaneler
Anasayfa
  • YAŞAM- MODA
  • İLAN
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • EMLAK
  • EKONOMİ
  • EĞİTİM
  • HABER
  • KARAMAN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • ENGLİSH KÜLTÜR SANAT magazin ÖZEL HABER SPOR TEKNOLOJİ VIDEO GALERİ BİYOGRAFİ BÖLGE HABERLERİ FOTO GALERİ GÜNÜN SÖZÜ İlçelerden Haberler OTOMOBİL Uncategorized VEFAT EDENLER YAZARLAR YEREL HABERLER
  • Ara
SON DAKİKA:
02:06
Karaman Valisi Değişti: Hayrettin Çiçek Karaman'a Atandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BÖLGE HABERLERİ
  3. Eğitimde yeni dönem için tedbirler belirlendi
BÖLGE HABERLERİ
Yayınlanma: 22 Ağustos 2023 - 17:03

Eğitimde yeni dönem için tedbirler belirlendi

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla illere gönderilen genelge ile 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirler belirlendi.

BÖLGE HABERLERİ
22 Ağustos 2023 - 17:03
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eğitimde yeni dönem için tedbirler belirlendi
 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 81 il müdürlüklerine gönderilen genelgede, Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda yeni eğitim öğretim yılının herhangi bir aksamaya mahal verilmeden 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacağına işaret edildi.

Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamındaki faaliyetler için il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirlerin alınacağı ve planlanan çalışmaların zamanında uygulanmasının sağlanacağına vurgu yapıldı.

Öğretmenlerin meslekî çalışmalarının 4 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacağını, ilk atama ile göreve başlayan öğretmenler, 1 Eylül 2023 tarihinde okullarında bulunacağı kaydedildi.

Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak, okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacak.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK HAZIRLIKLAR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, deprem bölgesindeki illerde görev yapan öğretmenlerin konaklamalarına yönelik valiliklerce alınan tedbirler, eğitim öğretim yılı öncesinde tamamlanacak.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde eğitim öğretim hizmetlerinin aksamaması için bu bölgelerde görev yapan ve hâlihazırda çadır kent, konteyner kent, kamu kurum kuruluşlarına bağlı çeşitli pansiyon ve misafirhanelerde ikamet eden yönetici, öğretmen, memur ve diğer personelin görev yaptığı okul ve kurumlara erişimi taşıma yoluyla gerçekleştirilebilecek.

Afet bölgesindeki illerde resmî ve özel okullarda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine yönelik öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla Bakanlık tarafından hazırlanan program, 11 Eylül-6 Ekim 2023 tarihleri arasında eğitim ve öğretim faaliyetleriyle beraber uygulanacak.

DEPREM BÖLGESİNDE EĞİTİME ERİŞİME ÜST SEVİYEDE ÖNLEM

Afet bölgesindeki illerde ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin, ülke genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi adına, ülke genelindeki okullara yerleştirilmeleri 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında da devam edecek.

Bu illerde öğrenim gören öğrencilerden eğitime erişimde problem yaşayanların kayıtlı oldukları okullara taşınmasıyla ilgili tüm önlemler ivedilikle alınacak.

Deprem sonrası nakil yoluyla gelen ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin özel eğitim okulları ile özel eğitim sınıflarında boş kontenjan bulunmaması, yeni özel eğitim sınıfı açılamaması ve benzeri durumlar nedeniyle 2023-2024 eğitim öğretim yılında mağduriyet yaşamaması için sınıf mevcutlarına bakılmaksızın eğitime erişimleri sağlanacak.

Taşıma yoluyla eğitime erişimde gerekli tedbirler alınacak ve bu kapsamdaki öğrencilerin öğle yemeklerini uygun, sağlıklı ve temiz ortamlarda yemesi sağlanacak.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde eğitim veren okullarda, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerini sürdüren özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için okul yönetimi ile okul rehberlik servisi tarafından öğrencilerin eğitime erişimi ve okula uyumu ile ilgili gerekli tedbirler alınacak, özel eğitim ihtiyacı olan ve RAM'lara yönlendirilmesi gereken öğrencilerle ilgili gerekli iş ve işlemler ivedilikle yürütülecek.

Okul kayıtları, öğretmen seçimi, teknolojik ve fiziki olanaklar ve benzeri hususlar gerekçe gösterilerek resmî okullarda eğitimde fırsat eşitliği ilkesini zedeleyecek uygulamalardan kaçınılacak.

Okul öncesi eğitim kurumlarına öncelikle 5 yaş çocukların kaydı yapılacak. Okul öncesi eğitim, ilkokul 1'inci sınıf, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde 9'uncu sınıfa başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül 2023'te uyum eğitimleri yapılacak; ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9'uncu sınıflarına yönelik rehberlik ve uyum çalışmaları ise 11-15 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Evde ya da hastanede eğitim alan öğrencilerin durumlarının, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne eksiksiz bir şekilde işlenmesi ve eğitim hizmetlerine yönelik gerekli planlamanın yapılması sağlanacak.

ANKARA (İGFA) -

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
SM Mali Müşavir Mustafa Biçer Yeni İş Yerini Açtı
SM Mali Müşavir Mustafa Biçer Yeni İş Yerini Açtı
Düzce'de kuyumcu vurgunu iddiası: Mağdurlar evin önünde toplandı
Düzce'de kuyumcu vurgunu iddiası: Mağdurlar evin önünde toplandı
6 milyar TL'lik 'evde bakım'lar hesaplarda
6 milyar TL'lik 'evde bakım'lar hesaplarda
Hatay’da 4,2 büyüklüğünde deprem
Hatay’da 4,2 büyüklüğünde deprem
Son Haberler
Karaman Valisi Değişti: Hayrettin Çiçek Karaman'a Atandı
Karaman Valisi Değişti: Hayrettin Çiçek Karaman'a Atandı
Karaman Berberler ve Kuaförler Odası'nda Seçim Sonuçlandı: Pekoğlu Güven Tazeledi
Karaman Berberler ve Kuaförler Odası'nda Seçim Sonuçlandı: Pekoğlu...
Kartvizit Bastırma Sürecinde Profesyonel Tasarım ve Modern Baskı Yaklaşımları
Kartvizit Bastırma Sürecinde Profesyonel Tasarım ve Modern Baskı Yaklaşımları
Doğal ve Kalıcı Bir Güzellik Yöntemi: Dudak Renklendirme Uygulaması
Doğal ve Kalıcı Bir Güzellik Yöntemi: Dudak Renklendirme Uygulaması
Dijital Dönüşümün İş Dünyasına Getirdiği Yenilikler ve Geleceğe Etkisi
Dijital Dönüşümün İş Dünyasına Getirdiği Yenilikler ve Geleceğe...
Kırk Kardeşler Şehitliği'nde restorasyon tamamlandı
Kırk Kardeşler Şehitliği'nde restorasyon tamamlandı

Ana Sayfa
YAŞAM- MODA
İLAN
GÜNDEM
ASAYİŞ
EMLAK
EKONOMİ
EĞİTİM
HABER
KARAMAN
SAĞLIK
SİYASET
ENGLİSH
KÜLTÜR SANAT
magazin
ÖZEL HABER
SPOR
TEKNOLOJİ
VIDEO GALERİ
BİYOGRAFİ
BÖLGE HABERLERİ
FOTO GALERİ
GÜNÜN SÖZÜ
İlçelerden Haberler
OTOMOBİL
Uncategorized
VEFAT EDENLER
YAZARLAR
YEREL HABERLER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • GÜNDEM
  • KARAMAN
  • KÜLTÜR SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Karaman Nöbetçi Eczaneler

Karaman Son Haberler Karaman Haber Karaman Son Dakika Haberleri Karaman Fotoğraf Karaman Resim Karaman Tarih Karaman Güncel

Yazılım: Tumeva Bilişim

logoki | İstanbul evden eve nakliyat | Fabrika Kuş Filesi