• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Karaman Nöbetçi Eczaneler
Anasayfa
  • YAŞAM- MODA
  • İLAN
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • EMLAK
  • EKONOMİ
  • EĞİTİM
  • HABER
  • KARAMAN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • ENGLİSH KÜLTÜR SANAT magazin ÖZEL HABER SPOR TEKNOLOJİ VIDEO GALERİ BİYOGRAFİ BÖLGE HABERLERİ FOTO GALERİ GÜNÜN SÖZÜ İlçelerden Haberler OTOMOBİL Uncategorized VEFAT EDENLER YAZARLAR YEREL HABERLER
  • Ara
SON DAKİKA:
00:19
Karaman FK altyapısı, Yötetimin ilgisizliği nedeniyle Karatayspor maçına çıkmama kararı aldı.
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. KMÜ REKTÖR YARDIMCISI NEVZAT AYDIN AGRO TV İLE TRT ÇUKUROVA'NIN KONUĞU OLDU
EĞİTİM
Yayınlanma: 09 Ağustos 2023 - 17:05

KMÜ REKTÖR YARDIMCISI NEVZAT AYDIN AGRO TV İLE TRT ÇUKUROVA'NIN KONUĞU OLDU

EĞİTİM
09 Ağustos 2023 - 17:05
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KMÜ REKTÖR YARDIMCISI NEVZAT AYDIN AGRO TV İLE TRT ÇUKUROVA’NIN KONUĞU OLDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, AGRO TV ile TRT Çukurova Radyosunun canlı yayın konuğu oldu.

KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, canlı yayınlarda üniversitemiz ve bilimsel çalışmalarla ilgili bilgiler verdi

Türkiye’nin biyoçeşitliliği sebebiyle her platformda adı geçen çok önemli bir ülke olduğunu ifade eden Aydın şunları söyledi: “Gen kaynaklarını muhafaza etmek kadar ilgili genlerle araştırmalar yapıp o genlerin hangi özelliklere etkisinin olduğunu tespit etmek gerekir. Genetik zenginliğimiz var ve bunları koruyoruz. Atalık buğdaylarımızı önemli aşamalardan geçirip bu genlerin hangi özelliklere etki ettiğinin tespitine yönelik çalışmalar yaparak tohumculuk sektörümüze ciddi aşamalar kat ettirmemiz gerekiyor. Kaliteyi destekleyen genlerin araştırılması lazım. Lezzeti yakalayıp katma değeri yüksek ürünler geliştirdiğimizde ihracat şansımız doğuyor. Türkiye’nin gen ihraç edememesinin nedeni disiplinler arası çalışamıyor olmamızdır. Biz üniversite olarak bölgemize hem nitelikli bilimsel çalışmalar yapmak hem de bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. YÖK tarafından Hassas Tarım Uygulamaları ve Yenilikçi İşleme Teknolojileri (HASTUYİT) alanında bölgesel kalkınma üniversitesi olarak kabul edildik ve bu alanda üniversitemizin ihtisaslaşması uygun görüldü. Bizden önce bu görevi alan üniversiteler var. Biz bu görevi yeni alan bir üniversite olarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi. 

Rektör Yardımcısı Aydın, üniversitede yürütülen hızlı ıslah çalışmaları hakkında da açıklamalarda da bulunarak “Hızlı ıslah sayesinde dünyada en hızlı geliştirilen tohumlara üretim izni aldık. Avustralya ve Çin ile eş zamanlı olarak Türkiye’de bunu başardık. Hızlı ıslah teknolojisi bu genlerin tespit edilmesi çalışmaları açısından bitki materyali geliştirmemiz için çok büyük kolaylıklar sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

TRT Çukurova Radyosuna da canlı yayın konuğu olan Prof. Dr. Nevzat Aydın, Ahmet buğdayları hakkında önemli bilgiler aktardı.

Aydın, “KMÜ 16 yaşında genç bir üniversite. Karaman ili tahıla dayalı gıda sanayisinde önemli bir il. Üniversite olarak tahıla dayalı gıda sanayine nasıl katkıda bulunabiliriz diye düşündük ve sanayicilerimizle görüşerek Ahmet buğdayı ile ilgili çalışmalar başlattık. Sanayicilerimiz de en iyi bulgur yaptıkları ve en güzel bulgur işlenen, pakette en iyi duran bulgurun Ahmet buğdayından üretildiğini ifade etti. Bizi en çok mutlu eden şey sanayi kuruluşunun bizimle iş birliği yaparak tecrübesini bilimsel ürüne aktarmamıza vesile olmasıdır. Ham madde kalitesini iyileştirdiğimiz zaman doğal olarak bulgurun kalitesi de iyi oluyor. Bunun sonucunu üniversite olarak yaptığımız çalışmalarla aldık. Dolayısıyla çok mutluyuz. Birkaç yıl içerisinde ciddi miktarlarda tohum üretmeyi hedefliyoruz. Üniversitemiz, HASTUYİT ile alanını daha da genişletip önce bölgesel daha sonra ülkesel olmak üzere nihayetinde sahip olduğu zenginlikleri diğer ülkelerle paylaşmak için çalışmalar yürütmeye devam edecek.” dedi.

Programda son olarak gençlere seslenen Rektör Yardımcısı Aydın “KMÜ, gerek akademik gerekse fiziki alt yapısıyla güçlü bir üniversitedir. Dünyadaki bazı sıralamalarda, bazı alanlarda, TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirmelerde ön plana çıkıyor. Genç ve dinamik akademik kadrosu bulunan üniversitemizin güçlü laboratuarları da mevcuttur. Karaman Organize Sanayisi de tahıl, gıda ve onun etrafında şekillenmiş makine sanayisi ile çok güçlüdür. Gençlerimiz ilgi duydukları bölümleri tercih ettikleri zaman aynı zamanda sanayide staj yapabilecek, hatta iş imkanı bile bulabilecekler. Üniversite olarak sanayi ile iş birliğimizi canlı tutmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz buradaki alt yapı ve iklimden mutlu olacaklar.” diye konuştu.

 

# rof. Dr. Nevzat Aydın# KMÜ# Karaman
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
KMÜ’den “Eğitici Bir Aktör Olarak Medya” Semineri
KMÜ’den “Eğitici Bir Aktör Olarak Medya” Semineri
Ara Tatil Kalkabilir
Ara Tatil Kalkabilir
KMÜ Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi'ne Tecrübeli Dekan
KMÜ Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi'ne Tecrübeli Dekan
AFAT'TAN BÜYÜK ATILIM
AFAT'TAN BÜYÜK ATILIM
Son Haberler
Karaman FK altyapısı, Yötetimin ilgisizliği nedeniyle Karatayspor maçına çıkmama kararı aldı.
Karaman FK altyapısı, Yötetimin ilgisizliği nedeniyle Karatayspor...
MHP’ “Terörsüz Türkiye” Raporunu TBMM’ne Sundu
MHP’ “Terörsüz Türkiye” Raporunu TBMM’ne Sundu
Merkez Bankası Aralık Ayı Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi %38'e Çekildi
Merkez Bankası Aralık Ayı Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi...
Fehmi Büyükkaragöz: 375/40 sayılı KHK ek maddesi Anayasa’ya aykırıdır
Fehmi Büyükkaragöz: 375/40 sayılı KHK ek maddesi Anayasa’ya aykırıdır
VATANDAŞ MAAŞI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!
VATANDAŞ MAAŞI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!
Pubg Mobile Random Hesap Alarak Bir Adım Önde Başlayın
Pubg Mobile Random Hesap Alarak Bir Adım Önde Başlayın

Ana Sayfa
YAŞAM- MODA
İLAN
GÜNDEM
ASAYİŞ
EMLAK
EKONOMİ
EĞİTİM
HABER
KARAMAN
SAĞLIK
SİYASET
ENGLİSH
KÜLTÜR SANAT
magazin
ÖZEL HABER
SPOR
TEKNOLOJİ
VIDEO GALERİ
BİYOGRAFİ
BÖLGE HABERLERİ
FOTO GALERİ
GÜNÜN SÖZÜ
İlçelerden Haberler
OTOMOBİL
Uncategorized
VEFAT EDENLER
YAZARLAR
YEREL HABERLER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • GÜNDEM
  • KARAMAN
  • KÜLTÜR SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Karaman Nöbetçi Eczaneler

Karaman Son Haberler Karaman Haber Karaman Son Dakika Haberleri Karaman Fotoğraf Karaman Resim Karaman Tarih Karaman Güncel logoki | İstanbul evden eve nakliyat |

Yazılım: Tumeva Bilişim