• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Karaman Nöbetçi Eczaneler
Anasayfa
  • YAŞAM- MODA
  • İLAN
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • EMLAK
  • EKONOMİ
  • EĞİTİM
  • HABER
  • KARAMAN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • ENGLİSH KÜLTÜR SANAT magazin ÖZEL HABER SPOR TEKNOLOJİ VIDEO GALERİ BİYOGRAFİ BÖLGE HABERLERİ FOTO GALERİ GÜNÜN SÖZÜ İlçelerden Haberler OTOMOBİL Uncategorized VEFAT EDENLER YAZARLAR YEREL HABERLER
  • Ara
SON DAKİKA:
15:13
Yusuf Baştuğ: Sorun yalnızca yöntem değil zihniyettedir
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BÖLGE HABERLERİ
  3. Okullardaki temizlik polemiğine MEB'den yanıt!
BÖLGE HABERLERİ
Yayınlanma: 01 Ekim 2024 - 14:16

Okullardaki temizlik polemiğine MEB'den yanıt!

Milli Eğitim Bakanlığı, "Toplum Yararına Program (TYP)" kapsamında okullarda temizlik hizmetlerinin yürütülmesi için 30 bin kontenjan daha tahsis edildiğini ve bu personelin ise bugün itibarıyla tam zamanlı olarak göreve başladığını duyurdu.

BÖLGE HABERLERİ
01 Ekim 2024 - 14:16
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Okullardaki temizlik polemiğine MEB'den yanıt!
 

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı, son günlerde yazılı ve görsel basının gündeminde yer alan "okullarda temizlik hizmetleri" konusunda açıklama yaparak, kamuoyunu bilgilendirdi.

Milli Eğitim'e bağlı 60 bin 487 okulun temizlenmesi ve temizlik malzemesinin tedarikinin Bakanlık tarafından yapıldığının altı çizilirken, okullardaki temizlik hizmetlerinin yürütülmesinde, hâlihazırda 49 bin 578 kadrolu temizlik personeli bulunduğu kaydedildi. İstihdama katılımı artırmak amacıyla bu yıl başlatılan "İşgücü Uyum Programı" kapsamında kadrolu temizlik personeline ilaveten yarı zamanlı 120 bin kontenjan ayrılmış ancak bahse konu programın bu yıl ilk kez uygulanmasından kaynaklı yeteri başvuru olmaması dolayısıyla gecikmelere bağlı bazı sorunlar yaşandığı ve söz konusu İUP programı kapsamında da hâlihazırda 63 bin 777 personel görev yaptığı duyuruldu.

SON KONTENJANLARLA BİRLİKTE 143 BİN 355 TEMİZLİK PERSONELİ OKULLARDA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın girşimiyle "Toplum Yararına Program (TYP)" kapsamında 30 bin kontenjan daha tahsis edildiği belirtilen açıklamada, söz konusu personelin bugün itibarıyla tam zamanlı olarak göreve başladığı ve 60 bin 487 okulda şu anda; 49 bin 578'si kadrolu, 30 bini Toplum Yararına Program (TYP), 63 bin 777 İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında olmak üzere toplam 143 bin 355 temizlik personeli görev yaptığı belirtildi.

Ayrıca İşgücü Uyum Programı çerçevesinde MEB'nca tahsis edilen 120 bin kontenjanın tamamlanması sürecinin ise devam ettiği kaydedildi.

Temizlik personeli sayısının önceki yıllara göre artırılarak 110 binden 143 bin 355'e çıkarıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"SİYASİ ŞOV MALZEMESİ YAPILMASI ETİK DEĞİLDİR"

"Bakanlık olarak başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarıyla hukuki sınırlar içinde karşılıklı çalışmayı önemsiyoruz. Ancak bu tavrın siyasi şov malzemesi yapılması şüphesiz etik değildir. Herhangi bir protokol olmaksızın ve gerekli tedbirler alınmaksızın atılacak adımlar kamu hukuku açısından da yanlıştır. 2 bin 217 okulun bulunduğu bir ilde 13 okulda sadece bir gün temizlik yapıp "ildeki bütün okulların temizliği her gün yapılıyor" görüntüsü vermenin asgari ahlaki ilkeler açısından sorunlu olduğu açıktır. Bu tarzda hareket eden bazı belediyelerce, Türkiye genelinde "okullarda temizlik sorunu varmış gibi" gösterilerek ihtiyaç veya talep olmadığı hâlde ve usullere aykırı bir biçimde okullarımıza temizlik personeli ve malzemesi gönderilmek suretiyle algı operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır. Öyle ki öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanlarıyla 20 milyonu aşkın bir camianın adresi olan eğitim kurumlarımızın bazılarındaki -asla arzu etmediğimiz- münferit olumsuz görüntüleri kullanmak suretiyle tüm okullarımızı ve yönetimlerini zan altında bırakan bu tutum, kamuoyunca "samimiyetten uzak siyasi bir şov ve hizmet götüremedikleri topluma karşı bir manipülasyon" olarak değerlendirilmektedir. Okullarımızda hiçbir ad ve kılıf altında siyaset yapılmasına göz yummamız söz konusu olamaz. Herkesin bu konuda azami hassasiyet göstermesi en temel vatandaşlık görevidir".

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sonuçlar Neden Kamuyuna Açıklanmıyor?
Sonuçlar Neden Kamuyuna Açıklanmıyor?
Mehmet Bayram: Tüm çaba ve gayretlerimize rağmen sonuç alamadık
Mehmet Bayram: Tüm çaba ve gayretlerimize rağmen sonuç alamadık
Vali Çiçekli'den Kızılkuyu Köyü Çiçek Bahçesine Ziyaret
Vali Çiçekli'den Kızılkuyu Köyü Çiçek Bahçesine Ziyaret
KONYA TARIM FUARI HAZIR, ANCAK ÇİFTÇİNİN SUYU HAZIR DEĞİL
KONYA TARIM FUARI HAZIR, ANCAK ÇİFTÇİNİN SUYU HAZIR DEĞİL
Son Haberler
Bankalardan Emekli İçin Promosyon Yarışı
Bankalardan Emekli İçin Promosyon Yarışı
Yusuf Baştuğ: Sorun yalnızca yöntem değil zihniyettedir
Yusuf Baştuğ: Sorun yalnızca yöntem değil zihniyettedir
Eksozom Nedir? Eksozom Tedavisi Faydaları Nelerdir?
Eksozom Nedir? Eksozom Tedavisi Faydaları Nelerdir?
ŞİMŞEK BİSKÜVİ: YARGİYA VE ADALETE OLAN GÜVENİMİZ TAMDIR
ŞİMŞEK BİSKÜVİ: YARGİYA VE ADALETE OLAN GÜVENİMİZ TAMDIR
Alkollu araç kullananlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıgeliyor
Alkollu araç kullananlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıgeliyor
16,8 milyon TL 'Siberağ'a takıldı!
16,8 milyon TL 'Siberağ'a takıldı!

Ana Sayfa
YAŞAM- MODA
İLAN
GÜNDEM
ASAYİŞ
EMLAK
EKONOMİ
EĞİTİM
HABER
KARAMAN
SAĞLIK
SİYASET
ENGLİSH
KÜLTÜR SANAT
magazin
ÖZEL HABER
SPOR
TEKNOLOJİ
VIDEO GALERİ
BİYOGRAFİ
BÖLGE HABERLERİ
FOTO GALERİ
GÜNÜN SÖZÜ
İlçelerden Haberler
OTOMOBİL
Uncategorized
VEFAT EDENLER
YAZARLAR
YEREL HABERLER
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • EMLAK
  • GÜNDEM
  • KARAMAN
  • KÜLTÜR SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Karaman Nöbetçi Eczaneler

Karaman Son Haberler Karaman Haber Karaman Son Dakika Haberleri Karaman Fotoğraf Karaman Resim Karaman Tarih Karaman Güncel logoki | İstanbul evden eve nakliyat |

Yazılım: Tumeva Bilişim