Tahran’da Kudüs Günü mitingi yakınında patlama
İran’ın başkenti Tahran’da, Kudüs Günü yürüyüşü için binlerce kişinin toplandığı miting alanı yakınlarında patlama meydana geldi. İran Devlet Televizyonu, patlamanın miting bölgesine yakın bir noktada duyulduğunu duyurdu.
Olay, İsrail’in Tahran’daki bazı bölgelerin boşaltılması yönünde tehdit ve uyarılar yayımlamasından dakikalar sonra gerçekleşti. İsrail tarafının daha önce miting alanını kapsayan bazı bölgeleri hedef gösterebileceği yönünde mesajlar paylaştığı bildirildi.
İran medyası, patlamanın Çaharrah-ı Veliasr çevresinde meydana geldiğini aktarırken bölgede büyük panik yaşandığı ve güvenlik güçlerinin alanı kontrol altına almaya çalıştığı belirtildi.
Kudüs Günü kapsamında Tahran başta olmak üzere İran’ın birçok kentinde binlerce kişi Filistin’e destek ve İsrail karşıtı sloganlarla meydanlara çıkmıştı.
Şu ana kadar:
Patlamanın tam nedeni ve hedefi netleşmedi.
Ölü ya da yaralı sayısına dair resmi açıklama yapılmadı.
İranlı yetkililerin ve güvenlik kaynaklarının açıklamaları bekleniyor.
İlk görüntülerde patlama sonrası bölgede yoğun siren sesleri duyulduğu ve kalabalığın hızla dağıldığı ifade ediliyor.









