Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından tabiatın uyanışını ve baharın gelişini müjdeleyen ‘Nevruz Bayramı’ kutlama programı düzenlendi.
Üniversite yerleşkesi içerisinde düzenlenen programa Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Ada, il ve üniversite protokolü ile öğrenciler katıldı.
Kutlama programı, Nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı. Daha sonra üniversite personeli ve öğrenciler yakılan ateşin üzerinden atlayarak yıllardır devam eden geleneği sürdürdü.
Halk oyunları gösterisi ile devam eden program, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim ile Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın örs üzerinde çekiçle demir dövme geleneğini canlandırmasının ardından sona erdi.
Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim ve Rektör Gavgalı, herkesin Nevruz Bayramını kutlayarak, tüm insanlığa bolluk, bereket, barış ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.
Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Türk Halk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğiyle Nevruz kutlaması
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Türk Halk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğiyle ‘Yeni Gün Nevruz Sergisi ve Müzik Dinletisi’ düzenlendi.
KMÜ Yunus Emre Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Diğler, üniversite personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.
“Nevruz, yeniden doğuşu temsil eder”
Programın açış konuşmasını yapan Dr. Öğr, Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz, nevruzun birçok kültürde kutlandığını belirterek, “Hz. Adem’den beri çeşitli anlamlar yüklenen nevruz, ‘yeniden doğuşu’ temsil eder. 21 Mart birçok kültürde baharın muştucusu nevruz olarak kutlanır. Bizlerde kadim kültürümüze katkıda bulunmak üzere böyle bir program düzenledik. Emeği geçen ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum.”
Müzik dinletisi ile devam eden programda daha sonra bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Yeni Gün Nevruz Sergisi’nin açılışı Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı tarafından yapıldı. Rektör Gavgalı, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Elemanlarının yapmış olduğu eserleri tek tek inceleyerek kendilerinden bilgi aldı.
Program, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Konuk ve Arş. Gör. Bengü Aydın tarafından yapılan doğal indigo ile kumaş ve tişört boyama etkinliğinin ardından sona erdi.
Sergiye Katkı Sunan Öğretim Elemanları
Küratörlüğünü Mustafa Konuk ve Ahmet Hakan Yılmaz’ın üstlendiği karma sergi; Prof. Dr. Abdülgani Arıkan, Prof. Dr. Mehmet Özkartal, Prof. Dr. Mustafa Diğler, Prof. Dr. Mustafa Küçüköner, Prof. Dr. Attila Döl, Prof. Dr. Uğur Atan, Doç Dr. Alper Raif İpek, Doç. Dr. Ahmet Türe, Doç. Dr. Öğr. Gör. Emine Nur Yılmaz Arıkan, Doç. Dr. Muzaffer Yılmaz, Doç. Dr. Oğuz Yurttadur, Doç. Dr. Sefa Doğru, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aytaç, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Okur, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Tanrıver Celasin, Dr. Öğr. Üyesi Ali Rıza Kanaç, Dr. Öğr. Üyesi Betül Serbest Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Derya Atsatan Konuk, Dr. Öğr. Üyesi Emre Şen, Dr. Öğr. Üyesi Nihat Şirin, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Susuz, Dr. Öğr. Üyesi Orhan Dikener, Dr. Ahmet Fatih Özmen, Öğr. Gör. Ceyda Gülsever, Öğr. Gör. Eda Cerit, Öğr. Gör. Mustafa Konuk, Öğr. Gör. Necmettin Ertunç, Öğr. Gör. Seda Dilay, Dr. Öğr. Gör. Tekin Bayrak, Öğr. Gör Mustafa Sönmez, Öğr. Gör. Müzeyyen Aköz Şen, Öğr. Gör. Tevhide Aydın, Arş. Gör. Bengü Aydın, Arş. Gör. Şeyda Misman, Arş. Gör. Ömer Oytun Onur, Dr. Mehmet Cihan Gezen, Mine Balcı, Havva Küçüköner, Abidin Katipoğlu, Mustafa Akın, Burcu Kaya Öz’ün eserlerinden oluşuyor.
Sergi, Yunus Emre Kültür Evinde ve https://kmu.edu.tr/stm adresinden izlenebilinecek.